Najłatwiejszym sposobem na ugotowanie udek z kurczaka na patelni jest podsmażenie ich z cebulą i marchewką. Tylko kilka improwizowanych składników i nic więcej – a tutaj pyszne danie mięsne dla całej rodziny jest gotowe. Podawaj z dowolnym ulubionym dodatkiem.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- tymianek - 1 gałązka
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra, a marchewki w paski i smaż do miękkości.
Natrzyj udka kurczaka przyprawami ze wszystkich stron.
Połóż nogi na warzywach i smaż przez kolejne 7 minut na średnim ogniu.
Zmniejsz ogień, Odwróć kurczaka i kontynuuj gotowanie przez 10-12 minut pod przykryciem.
Na kilka minut przed końcem dodaj gałązkę tymianku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy