Wieprzowina jest często pieczona ze śliwkami, ale dziś proponuję spróbować bułki ze świeżą śliwką. Oczywiście jest to danie sezonowe. Ale polecam przynajmniej raz go ugotować – a na pewno nigdy więcej nie zapomnisz tego przepisu.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- śliwki - 400 g
- orzechy włoskie - 100 g
- kolendra - 1 łyżeczka
- kardamon - 0.5 łyżeczka
- cynamon - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy (inne ulubione) – 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpakuj wieprzowinę, ubij i posyp wszystkimi przyprawami.
Drobno posiekaj śliwkę i posiekaj orzechy włoskie nożem. Rozłóż nadzienie na mięsie.
Zwinąć ciasną rolkę i owinąć folią.
Piec w piekarniku w temperaturze 160-170 stopni przez około 2 godziny. Możesz następnie zrumienić w 200 stopniach bez folii.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy