Jeśli podążasz za odżywianiem, z pewnością bardzo cenisz owoce morza. Dzięki nim uzyskuje się najłatwiejsze, ale jednocześnie satysfakcjonujące i zdrowe sałatki. Dzielę się jedną z moich ulubionych opcji – z małymi krewetkami, małżami i plasterkami łososia.
Składniki
- łosoś - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- krewetki (obrane) – 250 g
- małże - 250 g
- pomidory koktajlowe - 250 g
- Mieszanka sałatkowa - 180 g
- papryka - 2 kawałki
- Sezam - 4 art.
- olej sezamowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dopraw łososia do smaku, zawiń w folię i wyślij na 15-20 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
Smaż krewetki z małżami przez kilka minut na dużym ogniu.
Pokrój pomidory i paprykę, posiekaj łososia i dodaj mieszankę sałatkową.
Posyp sałatkę sezamem i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy