Nie świecisz umiejętnościami kulinarnymi? Nie martw się, na pewno poradzisz sobie z tą sałatką. Najważniejsze jest to, że kawałki są piękne i takie same. Połóż danie na świątecznym stole lub zachwyć rodzinę bez powodu.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 100 g
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 150 g
- ogórki - 2 kawałki
- sałata - 50 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Sezam - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Posiekaj pomidory, ogórki, obraną cebulę i paprykę.
Rozerwij liście sałaty rękami.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, olej i sok z cytryny.
Posyp sezamem gotową sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy