Jeśli lubisz wędzoną czerwoną rybę, koniecznie zrób tę sałatkę. Nie będzie potrzebował specjalnych umiejętności kulinarnych, wszystko jest niemożliwe! Jogurt można zastąpić kwaśną śmietaną, ale w tym przypadku czas sałatki zostanie skrócony do 3 godzin.
Składniki
- czerwona ryba (wędzone) – 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- szpinak (baby) – 100 g
- sałata - 50 g
- kapary - 1 łyżeczka
- jogurt grecki - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Obierz fioletową cebulę i pokrój w półpierścienie.
Obierz jajka i pokrój na pół.
Połącz liście sałaty, szpinak, ryby, cebulę i kapary.
Dodaj sól, zmielony pieprz i delikatnie wymieszaj.
Ułóż posiekane jajka na wierzchu i polej greckim jogurtem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy