Klasyczne połączenie pomidorów z mozzarellą od dawna jest znane i nikogo już nie dziwi. Ale to wcale nie jest powód, aby z niego rezygnować, ponieważ przede wszystkim jest bardzo smaczny. Tym razem proponuję uzupełnić sałatkę awokado i pachnącą świeżą bazylią.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 300 g
- Mozzarella (kulki) – 200 g
- awokado - 2 kawałki
- bazylia - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przekrój wiśnie na pół, awokado pokrój w średnią kostkę i losowo posiekaj bazylię.
Dodaj mozzarellę i wymieszaj składniki.
Sól, pieprz, dodaj aromatyczne włoskie zioła i dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy