Chcę podzielić się z wami sprawdzonym rodzinnym przepisem na roladę wieprzową! Nawet jeśli nigdy wcześniej w życiu nie gotowałeś mięsa w powolnej kuchence, na pewno poradzisz sobie z tą opcją. Jest minimum składników i minimum złożonych procesów, ale rezultatem jest polizanie palców.
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- sól - 1 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
- czosnek - 0.5 głowice
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż wieprzowinę w warstwie, posyp przyprawami i ułóż na wierzchu zmiażdżony czosnek.
Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i włożyć do wolnowaru.
Wlej szklankę gorącej wody i gotuj Bułkę przez 20 minut w trybie pieczenia.
Ustaw temperaturę na 95 stopni i gotuj przez kolejne 1-1, 5 godziny.
Pozwól bułce ostygnąć bezpośrednio w folii.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy