dania główne 02.02.2022

Rolada z indyka ze szpinakiem i mozzarellą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka ze szpinakiem i mozzarellą
Svetlana Kolpakova, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu najlepiej nadaje się świeży szpinak lub inne warzywa do smaku. Na przykład możesz dodać garść bazylii lub kolendry. Dzięki roztopionej mozzarelli-Rolada z indyka doskonale zachowuje swój kształt, a nadzienie nie wypada.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż pierś z indyka cienką warstwą i ubij.

Drobno posiekaj szpinak lub inne warzywa i delikatnie dusić masłem, aż zmniejszy się objętość.

Posiekaj lub zetrzyj mozzarellę, wymieszaj ze szpinakiem.

Posyp indyka przyprawami, ułóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę.

Piecz indyka w piekarniku przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy