Do tego przepisu najlepiej nadaje się świeży szpinak lub inne warzywa do smaku. Na przykład możesz dodać garść bazylii lub kolendry. Dzięki roztopionej mozzarelli-Rolada z indyka doskonale zachowuje swój kształt, a nadzienie nie wypada.
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- szpinak - 120 g
- masło - 20 g
- Mozzarella - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż pierś z indyka cienką warstwą i ubij.
Drobno posiekaj szpinak lub inne warzywa i delikatnie dusić masłem, aż zmniejszy się objętość.
Posiekaj lub zetrzyj mozzarellę, wymieszaj ze szpinakiem.
Posyp indyka przyprawami, ułóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę.
Piecz indyka w piekarniku przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy