Chleb w kotletach wcale nie jest błogi i nie jest sposobem na zaoszczędzenie pieniędzy. W rzeczywistości jest to najprostszy sposób, aby każde mięso mielone było delikatniejsze i bardziej miękkie. Zwłaszcza jeśli chodzi o suchy filet z kurczaka. Tylko chleb powinien być nieświeży, a nawet wysuszony.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- biały chleb - 100 g
- mleko - 3 art.
- cebula - 0.5 kawałki
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz chleb w mleku.
Przełóż filety, chleb i cebulę przez maszynę do mięsa. Wymieszaj mięso mielone z przyprawami, dodaj jajko i mąkę.
Wymieszaj i uformuj placki mokrymi rękami. Smaż je na patelni ze wszystkich stron, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy