dania główne 25.01.2022

pieczony dorsz z pomidorami i oliwkami

35 min
4 porcje
Pieczony dorsz z pomidorami i oliwkami
VICUSCHKA, stock.adobe.com
0

Takie spektakularne danie w stylu włoskim jest idealne na świąteczny stół. A dzięki swojej prostocie i łatwości przygotowania z łatwością ozdobi również prosty rodzinny obiad. Kto by pomyślał, że zwykły dorsz z pomidorami i oliwkami jest tak smaczny, pachnący i piękny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dowolnie pokrój pomidory i paprykę, posiekaj warzywa, pokrój cytrynę w plasterki.

Natrzyj dorsza przyprawami i ładnie ułóż wszystko razem w formie.

Dodaj oliwki i czosnek, posyp potrawę włoskimi ziołami i posiekanymi ziołami.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i polej śmietaną. Dodaj kawałki mozzarelli.

Piecz dorsza w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut pod folią.

Zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 minut.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy