Dzielenie się ulubionym przepisem na zapiekankę z kalafiora i brokułów! Jednocześnie powiem Ci, jak osiągnąć piękny złoty odcień i co jeszcze możesz dodać, aby danie było bardziej oryginalne. Przed podaniem radzę posypać posiekaną kolendrą.
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- brokuły - 1 Głowa
- zielony groszek - 140 g
- fasolka szparagowa - 140 g
- śmietana - 250 g
- czosnek - 3 ząbki
- Curry - 1 łyżeczka
- kurkuma - 1 CZ. l.
- sól morska - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż obie kapusty na różyczki i włóż do formy z groszkiem i zieloną fasolką.
Wymieszaj śmietanę ze zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami i polej warzywa.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 35 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy