Kupując golonkę, poproś o natychmiastowe pocięcie jej na dwie części. Kości rurkowe Zwykle pękają, więc kawałki mięsa należy dokładnie umyć w domu. Galaretowate mięso wołowe gotuje się bez dodawania zagęszczaczy i zawsze doskonale zestala.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz golonkę wołową i umieść w rondlu z zimną wodą.
Dodaj liść laurowy, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 4 godziny na małym ogniu.
Dodaj obraną cebulę i gotuj przez kolejne 30 minut.
Wyjmij golonkę na talerz i odłóż na bok do ostygnięcia.
Odcedź bulion, dodaj zmielony pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Gotuj przez 3 minuty.
Oddziel mięso od kości, drobno posiekaj i ułóż w foremkach.
Napełnij bulionem i umieść w chłodnym miejscu na 6 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy