W najlepszych tradycjach ulubionego amerykańskiego przysmaku! Takie krople czekolady są sprzedawane gotowe. Różnica w stosunku do zwykłych batonów polega na tym, że ta czekolada jest stabilizowana termicznie, dzięki czemu zachowuje swój kształt w piekarniku.
Składniki
- kefir - 230 ml
- płatki owsiane - 50 g
- brązowy cukier - 110 g
- Olej roślinny - 30 ml
- mąka - 260 g
- czekoladowe krople - 50 g
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij płatki owsiane kefirem i pozostaw na 15 minut.
Dodaj cukier i masło i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
Dodaj suche składniki i ponownie wymieszaj. Na koniec dodaj krople czekolady.
Ułóż okrągłe ciasteczka na pergaminie i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy