Aby babeczki czekoladowe były naprawdę smaczne, musisz jednocześnie używać kakao i twardej czekolady. Istnieje wiele zupełnie odmiennych przepisów. Na przykład taki ze świeżym kruchym twarogiem.
Składniki
- twaróg - 200 g
- mąka - 200 g
- gorzka czekolada - 80 g
- kakao - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- cukier - 150 g
- Olej roślinny - 100 ml
- kefir - 300 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij trzepaczką jajko, cukier, kefir i masło, aż się połączą.
Przetrzyj twaróg przez sito i dodaj tam.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, wlej do ciasta i wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
Włóż ciasto do kokilek i piecz babeczki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy