pieczenie 09.02.2022

ciasto francuskie z dżemem

40 min
8 porcji
Ciasto francuskie z dżemem
M.studio, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, jak zrobić ciasta? Ten przepis jest idealny do treningu! Nadzienie i ciasto są już gotowe, więc pozostaje tylko je poprawnie "połączyć". Uwielbiam cynamon, więc zawsze dodaję go do nadzienia. Możesz tego nie robić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Rozwałkuj lekko, przesuwając wałek wyłącznie w jednym kierunku.

Wytnij dwa okrągłe ciasta o średnicy kształtu, biorąc pod uwagę wysokość boków.

Posmaruj formę masłem, ułóż pierwsze ciasto.

Równomiernie rozprowadź dżem, posyp zmielonym cynamonem.

Przykryj wierzch drugim ciastem i mocno przyklej krawędzie.

Pozostałe masło rozpuść i posmaruj ciasto silikonową szczotką.

Piecz przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy