Nadzienie z pieczarek jest dobre dla wszystkich-smaczne, pachnące, wystarczająco soczyste. Dzieci i dorośli będą zachwyceni takimi ptysiami! W dalszej części przepisu powiem Ci, jak przygotować wszystko poprawnie i pięknie, poświęcając minimum wysiłku.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- pieczarki - 350 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pieczarki z cebulą i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Rozwałkuj ciasto, pokrój w kwadraty i ułóż nadzienie.
Ściśnij rogi kwadratów na górze i posmaruj ptysie ubitym jajkiem.
Piecz je w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy