pieczenie 22.07.2022

ptysie z pieczarkami

45 min
4 porcje
Ptysie z pieczarkami
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Nadzienie z pieczarek jest dobre dla wszystkich-smaczne, pachnące, wystarczająco soczyste. Dzieci i dorośli będą zachwyceni takimi ptysiami! W dalszej części przepisu powiem Ci, jak przygotować wszystko poprawnie i pięknie, poświęcając minimum wysiłku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pieczarki z cebulą i smaż, aż wilgoć wyparuje.

Rozwałkuj ciasto, pokrój w kwadraty i ułóż nadzienie.

Ściśnij rogi kwadratów na górze i posmaruj ptysie ubitym jajkiem.

Piecz je w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy