Bardzo oryginalny sposób na zrobienie całego Dorado. Z jednej strony ryba jest pieczona w piekarniku. A z drugiej-jednocześnie dusi się we własnym soku i winie. Do gotowania potrzebujesz czegoś takiego jak żeliwny kocioł lub specjalny kształt z pokrywką. Ale ogólnie rzecz biorąc, możesz zbudować formę z folii złożonej w kilku warstwach.
Składniki
- Dorado - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- kapary - 1 art.
- korzeń selera - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- woda - 50 ml
- wino (biały) – 70 ml
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyszczoną rybę natrzyj przyprawami i włóż do formy.
Grubo posiekaj czereśnie i korzeń selera. W razie potrzeby dodaj cebulę, czosnek, liść laurowy lub inne przyprawy.
Dodaj tam kapary.
Wymieszaj wodę, olej, Wino i sok z cytryny i polej Dorado.
Piecz rybę w piekarniku pod przykryciem przez 25-30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy