dania główne 26.01.2022

Dorado w winie w piekarniku

35 min
2 porcje
Dorado w winie w piekarniku
Mariya, stock.adobe.com
0

Bardzo oryginalny sposób na zrobienie całego Dorado. Z jednej strony ryba jest pieczona w piekarniku. A z drugiej-jednocześnie dusi się we własnym soku i winie. Do gotowania potrzebujesz czegoś takiego jak żeliwny kocioł lub specjalny kształt z pokrywką. Ale ogólnie rzecz biorąc, możesz zbudować formę z folii złożonej w kilku warstwach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyszczoną rybę natrzyj przyprawami i włóż do formy.

Grubo posiekaj czereśnie i korzeń selera. W razie potrzeby dodaj cebulę, czosnek, liść laurowy lub inne przyprawy.

Dodaj tam kapary.

Wymieszaj wodę, olej, Wino i sok z cytryny i polej Dorado.

Piecz rybę w piekarniku pod przykryciem przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy