Cukinia świetnie komponuje się z fetą, a teraz sugeruję skorzystanie z tego podczas gotowania zapiekanki. Jeśli chcesz, możesz zrobić więcej warstw, ale potem upiecz go trochę dłużej, aby dobrze upiekł się w środku.
Składniki
- cukinia - 800 g
- feta - 250 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- parmezan - 80 g
- bułka tarta - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Wymieszaj fetę z przyprawami i ziołami. Cukinię pokrój cienko.
Ułóż cebulę, cukinię, fetę, ponownie cukinię - i tak dalej do końca składników.
Posyp zapiekankę startym parmezanem i grzankami.
Wyślij ją do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy