dania główne 22.01.2022

Chude gołąbki bez mięsa

1 godz. 20 min.
6 porcji
Chude gołąbki bez mięsa
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Podczas postu Możesz również przygotować wiele ciekawych potraw-na przykład gołąbki bez mięsa. Można je łatwo podać na świątecznym stole dla gości, którzy podążają za postacią. To podkreśli Twoją uważność i dobre umiejętności kulinarne!

Składniki

dla gołąbków:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń łodygę i przenieś kapustę do garnka z wrzącą wodą.

Od czasu do czasu wyjmuj kapustę z wody i wyjmij gotowe liście widelcem. Kontynuuj, aż usuniesz wszystkie odpowiednie liście.

Ryż opłucz pod bieżącą wodą, zalej wrzącą wodą i przykryj przez 15 minut.

Pokrój cebulę, paprykę i pomidory w drobną kostkę, zetrzyj marchewki.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę, marchewkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj paprykę i pomidory. Dusić przez 7 minut i zdjąć z ognia.

W głębokiej misce połącz ryż, pieczone warzywa, sól i mielony pieprz. Dobrze zagnieść nadzienie rękami.

Połóż trochę nadzienia na krawędzi liścia kapusty i zwiń go kopertą. Powtórz czynność z pozostałymi liśćmi.

Przykryj dno patelni liśćmi kapusty, połóż gołąbki na wierzchu.

Zagotuj wodę, dodaj sos pomidorowy, liść laurowy, sól i ziele angielskie. Gotuj przez 10 minut.

Wlej płyn pomidorowy do gołąbków, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy