dania główne 22.01.2022

omlet warzywny z pieczarkami

35 min
4 porcje
Omlet warzywny z pieczarkami
robynmac, stock.adobe.com
0

W prawidłowo ugotowanym omlecie warzywnym wyraźnie słychać smak każdego warzywa. Aby to zrobić, dodaje się je stopniowo do patelni i przykrywa pokrywką tylko na samym końcu. A ze smażonymi pieczarkami danie okazuje się również satysfakcjonujące.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki, pomidory, obraną paprykę i cebulę.

Jajka wymieszać z mielonym pieprzem, solą i mlekiem. Lekko ubij masę widelcem.

Roztop masło na patelni, dodaj pieczarki i smaż na złoty kolor.

Wlej mieszankę jajeczno-mleczną i gotuj przez 1 minutę na szybkim ogniu.

Równomiernie rozłóż pomidory i paprykę. Zmniejsz ogień i smaż wszystko razem przez 2 minuty.

Dodaj fioletową cebulę, przykryj i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy