
W prawidłowo ugotowanym omlecie warzywnym wyraźnie słychać smak każdego warzywa. Aby to zrobić, dodaje się je stopniowo do patelni i przykrywa pokrywką tylko na samym końcu. A ze smażonymi pieczarkami danie okazuje się również satysfakcjonujące.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- mleko - 5 art.
- pieczarki - 100 g
- papryka - pół
- pomidory - 100 g
- cebula fioletowa - pół
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki, pomidory, obraną paprykę i cebulę.
Jajka wymieszać z mielonym pieprzem, solą i mlekiem. Lekko ubij masę widelcem.
Roztop masło na patelni, dodaj pieczarki i smaż na złoty kolor.
Wlej mieszankę jajeczno-mleczną i gotuj przez 1 minutę na szybkim ogniu.
Równomiernie rozłóż pomidory i paprykę. Zmniejsz ogień i smaż wszystko razem przez 2 minuty.
Dodaj fioletową cebulę, przykryj i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy