dania główne 20.07.2023

szaszłyki wołowe w piekarniku na szaszłykach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Szaszłyki wołowe w piekarniku na szaszłykach
STORYTELLER, stock.adobe.com
0

Rozpalenie dobrego ogniska na grilla nie jest łatwe. Albo drewno było wilgotne, albo ciepło okazało się zbyt słabe. Na szczęście do tego przepisu nie jest potrzebne ognisko. Będziemy gotować szaszłyki wołowe w piekarniku. Oprócz produktów potrzebujesz dużej prostokątnej formy żaroodpornej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę w drobną kostkę i włóż do miski.

Dodaj sok z cytryny, olej, sos sojowy, chmiel suneli i sól.

Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 8-10 godzin.

Drewniane szaszłyki moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie.

Wsuń mięso na przygotowane szaszłyki.

Ułóż półfabrykaty na prostokątnym kształcie o odpowiednim rozmiarze. Krawędzie szaszłyków powinny znajdować się na bokach formy, a mięso powinno wisieć swobodnie bez dotykania. Piecz przez 50 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy