Żywy przykład francuskiej zapiekanki, do której cukinia i bakłażan są tak wygodne. Jako nadzienie używamy mięsa mielonego z innymi warzywami. Według własnego uznania możesz dodać trochę posiekanych ziół lub startego sera.
Składniki
- cukinia - 2-3 kawałki
- bakłażany - 2 kawałki
- mięso mielone - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, czosnek i paprykę. Wymieszaj z mięsem mielonym i przyprawami.
Pokrój cukinię i bakłażana na cienkie plasterki wzdłuż.
Ułóż warstwy cukinii, mielonego mięsa, bakłażana, mielonego mięsa, cukinii, mielonego mięsa i tak dalej do końca.
W razie potrzeby przykryj zapiekankę startym serem i włóż do piekarnika na 45-50 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy