W najlepszych tradycjach kuchni tajskiej nawet najprostsza sałatka z konserwami rybnymi jest bardzo pikantna, pikantna i pikantna. Jeśli mięta w przepisie wydaje ci się zbyt ekstrawagancka, zastąp ją innymi aromatycznymi ziołami.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- trawa cytrynowa - 4 gałązki
- szczypiorek - 4 pióra
- mięta (liście) – 1 garść
- Chili - 3 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- olej sezamowy - 2 art.
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- mielony imbir - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wszystkie składniki i rozgnieć rybę widelcem.
Wymieszaj sałatkę i dodaj przyprawy do smaku.
Dopraw wszystko olejem sezamowym. Możesz skropić sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy