sałatki 22.01.2022

Sałatka z kurczakiem, funchozą i warzywami

25 min
6 porcji
Sałatka z kurczakiem, funchozą i warzywami
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Nigdy nie zrobiłeś funchozy? Zaufaj mi, zdecydowanie powinieneś wypełnić tę irytującą lukę! Radzę przygotować pyszną sałatkę. Jest pyszny, prosty i, co ważne, zdrowy. Porcja potrawy przez długi czas zaspokoi głód, nie obciążając żołądka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka, spłucz i pozostaw do szklanki płyn.

Pokrój filety z kurczaka, ogórki, zioła i obraną paprykę.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż filet z kurczaka, aż będzie ugotowany.

Połącz funchozę, kurczaka, paprykę, ogórki i zioła.

Osobno wymieszaj sos sojowy, ocet, olej sezamowy, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Przed podaniem sałatkę należy odstawić do lodówki na 30-40 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy