Myślisz, że nie można zaskoczyć sałatką z konserwami rybnymi? A jak ci się podoba ta opcja z kalafiorem? Zdecydowanie powinieneś spróbować wszystkich fanów dobrego odżywiania i tych, którzy kochają różnorodność i eksperymenty.
Składniki
- konserwy rybne - 1 Bank
- kalafior - 250 g
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- kukurydza - 140 g
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez 4 minuty, ostudź i pokrój.
Gotuj różyczki kalafiora przez 3-4 minuty we wrzącej wodzie, a następnie smaż na złoty kolor.
Dodaj kukurydzę, kiełki i mieszankę sałatkową.
Rozłóż konserwy rybne i polej wszystko oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy