W przypadku tego przepisu radzę wziąć groszek w strąkach. Oczywiście można go zastąpić zwykłą lub szparagową fasolą, ale nadal oryginał pozostaje oryginałem. Mimo całej prostoty ta sałatka z grzybami jest naprawdę bardzo dobra.
Składniki
- Grzyby - 200 g
- zielony groszek - 300 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sos sojowy - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj grzyby i smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.
Dodaj groszek do strąków i kontynuuj smażenie. Pieprz i dodaj posiekany czosnek.
Po około 5 minutach zdejmij patelnię z ognia i skrop wszystko olejem sezamowym.
Gdy grzyby z groszkiem ostygną, dopraw je sosem sojowym i skrop balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy