Wyobraź sobie chrupiącą kapustę, lekką kwaskowatość jabłek w połączeniu z rodzynkami i plasterkami solonego parmezanu. Prawdziwy triumf smaków w jednym talerzu sałatki. Każdy może przygotować takie danie. Spróbuj, a na pewno ci się spodoba!
Składniki
- kapusta pekińska - 350 g
- jabłka (słodko-kwaśny) – 200 g
- parmezan - 40 g
- nasiona słonecznika (smażone) – 1 art.
- rodzynki - garść
- oliwa z oliwek - 30 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 1 szklanka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Zdejmij górne liście i pokrój kapustę.
Jabłka obrać z nasion i pokroić na małe kawałki.
Opłucz rodzynki wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Parmezan pokrój w cienkie plasterki za pomocą specjalnej tarki.
Połącz jarmuż, jabłka, rodzynki, nasiona słonecznika, parmezan, sok z cytryny, oliwę z oliwek i sól.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy