sałatki 22.01.2022

Sałatka z kapustą pekińską, parmezanem i jabłkami

15 min
5 porcji
Sałatka z kapustą pekińską, parmezanem i jabłkami
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Wyobraź sobie chrupiącą kapustę, lekką kwaskowatość jabłek w połączeniu z rodzynkami i plasterkami solonego parmezanu. Prawdziwy triumf smaków w jednym talerzu sałatki. Każdy może przygotować takie danie. Spróbuj, a na pewno ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kapustę pekińską i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Zdejmij górne liście i pokrój kapustę.

Jabłka obrać z nasion i pokroić na małe kawałki.

Opłucz rodzynki wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Parmezan pokrój w cienkie plasterki za pomocą specjalnej tarki.

Połącz jarmuż, jabłka, rodzynki, nasiona słonecznika, parmezan, sok z cytryny, oliwę z oliwek i sól.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy