Twoja rodzina będzie zachwycona tymi cudownymi ciasteczkami! Jest tak smaczny, że po prostu nie można przestać. Miękkie ciasto twarogowo-owsiane, słodkie rodzynki i aromatyczne jabłka — czy nie jest to najlepsze połączenie do domowych wypieków?
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel płatki owsiane w blenderze.
Opłucz rodzynki wrzącą wodą i osusz na ręczniku.
Połącz płatki zbożowe, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilinę.
Dodaj twaróg, śmietanę, rodzynki i zagniataj ciasto.
Jabłka obrać, posiekać i pokroić w małe plasterki.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, wyłóż ciasto łyżką i uformuj w pożądany kształt.
Do każdego ciasteczka dodaj kilka plasterków jabłka.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy