pieczenie 22.01.2022

ciasteczka Twarogowo-owsiane z rodzynkami i jabłkami

40 min
25 porcji
Ciastka Twarogowo
elly, stock.adobe.com
0

Twoja rodzina będzie zachwycona tymi cudownymi ciasteczkami! Jest tak smaczny, że po prostu nie można przestać. Miękkie ciasto twarogowo-owsiane, słodkie rodzynki i aromatyczne jabłka — czy nie jest to najlepsze połączenie do domowych wypieków?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel płatki owsiane w blenderze.

Opłucz rodzynki wrzącą wodą i osusz na ręczniku.

Połącz płatki zbożowe, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilinę.

Dodaj twaróg, śmietanę, rodzynki i zagniataj ciasto.

Jabłka obrać, posiekać i pokroić w małe plasterki.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, wyłóż ciasto łyżką i uformuj w pożądany kształt.

Do każdego ciasteczka dodaj kilka plasterków jabłka.

Piec w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy