
Jeśli lubisz ananasy i nie odmawiasz sobie przyjemności dodawania ich wszędzie, wypróbuj te ptysie. Taki prosty i pyszny przepis na pewno przyda się na farmie. Wystarczy posypać je cukrem pudrem i udekorować miętą podczas serwowania.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- ananas (w puszkach) – 150 g
- cukier - 2 łyżeczka
- mielony cynamon - 2 łyżeczka
- cukier puder - 1 art.
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ciasto na kwadraty nieco większe niż krążki ananasa.
Posmaruj każde ubitym żółtkiem i lekko posyp cukrem i cynamonem na środku.
Ułóż ananasy i włóż ptysie do piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
Posyp je cukrem pudrem, gdy trochę ostygną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy