Ten przepis ma jedną wadę - musisz wcześniej przygotować puree z dyni, aby całkowicie ostygło. Ale wszystko inne to solidne plusy. Po prostu niemożliwe jest oparcie się takiej zapiekance z twarogu, a nawet łyżką gęstej śmietany.
Składniki
- twaróg - 450 g
- Dynia (puree) – 100 g
- śmietana - 100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- mąka - 3-4 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- mielony cynamon - 0.5 łyżeczka
- cukier - 1.5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij puree z dyni ze śmietaną, cukrem i cynamonem.
Zmiel twaróg przez sito, ubij z jajkami i połącz obie masy.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Włóż ciasto do natłuszczonej miski wolnowaru i gotuj przez 50 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy