Często pieczemy kurczaka w śmietanie lub śmietanie, ale co z resztą? Na przykład, dlaczego nie ugotować filetów rybnych w tym samym duchu. Proponuję użyć dorsza - jest smaczny, sycący, niedrogi i niedrogi. Aby nie gotować przystawki osobno, pieczemy ją natychmiast razem z ziemniakami. Możesz wziąć inne warzywa do smaku.
Składniki
- dorsz - 600 g
- ziemniaki - 300 g
- różowy pieprz - 1 łyżeczka
- rozmaryn - 2 gałązki
- śmietana - 100 g
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki na bardzo cienkie plasterki i włóż do formy. Na wierzch ułóż małe kawałki masła.
Połóż filet z dorsza na ziemniakach, a na nim gałązkę rozmarynu.
Delikatnie polej wszystko kwaśną śmietaną, posmaruj i posyp różowym pieprzem.
Piecz rybę w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach pod folią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy