dania główne 25.01.2022

dorsz w śmietanie w piekarniku

35 min
4 porcje
Dorsz w śmietanie w piekarniku
Lsantilli, stock.adobe.com
0

Często pieczemy kurczaka w śmietanie lub śmietanie, ale co z resztą? Na przykład, dlaczego nie ugotować filetów rybnych w tym samym duchu. Proponuję użyć dorsza - jest smaczny, sycący, niedrogi i niedrogi. Aby nie gotować przystawki osobno, pieczemy ją natychmiast razem z ziemniakami. Możesz wziąć inne warzywa do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki na bardzo cienkie plasterki i włóż do formy. Na wierzch ułóż małe kawałki masła.

Połóż filet z dorsza na ziemniakach, a na nim gałązkę rozmarynu.

Delikatnie polej wszystko kwaśną śmietaną, posmaruj i posyp różowym pieprzem.

Piecz rybę w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach pod folią.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy