tkemali śliwkowe z kolendrą na zimę

45 min
4 porcje
Tkemali ze śliwki z kolendrą na zimę
anaumenko, stock.adobe.com
0

Tkemali to wspaniały sos, który pasuje do wielu potraw. Istnieje wiele przepisów, a moim ulubionym jest tkemali śliwkowe z kolendrą na zimę. Ten sos ma niepowtarzalny smak i aromat, a także ma wiele zalet zdrowotnych. Same plusy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek, dodaj szklankę wody i gotuj przez pół godziny, aż będą miękkie.

Przetrzyj śliwki przez sito.

Zmiel kolendrę, czosnek i pieprz w blenderze.

Dodaj resztę składników do śliwek.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut na małym ogniu.

Zwiń sos w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy