dżem żurawinowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem żurawinowy
yuliyagontar, stock.adobe.com
0

Cóż, dlaczego żurawina jest dobra we wszystkich przepisach, w których jest obecna! Trudno znaleźć bardziej wszechstronną jagodę. Idzie na przekąski, sałatki, do kiszonej kapusty, do nalewek alkoholowych i oczywiście do dżemów i dżemów. Zatrzymajmy się na dżemach bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp żurawinę cukrem i pozostaw na 12 godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem na małym ogniu przez około 30 minut, aż będzie gęsty.

10 minut przed końcem dodaj cukier waniliowy.

Ułóż dżem w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy