kompot z kwaśnych winogron na zimę

30 min
1 porcja
Kompot z kwaśnych winogron na zimę
muratanu, stock.adobe.com
0

Nie zawsze jest to oczywiste, ale kwaśne winogrona są cudowną podstawą zimowego kompotu. Będzie miał bardzo jasny i bogaty smak,a ponadto jest to również przydatny przedmiot. Jest również bardzo prosty w przygotowaniu-jak większość kompotów zimowych.

Składniki

  • Winogrona (kwaśny) – 700 g
  • woda - 2 L
  • cukier - 1 szklanka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz winogrona, włóż do czystego słoika i zalej wrzącą wodą.

Przykryj i pozostaw na 10 minut.

Odcedź i ponownie zagotuj.

Wlej cukier do słoika i zalej wrzącą wodą.

Zwiń kompot pokrywką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy