dżem z rokitnika z agarem agarowym

35 min
4 porcje
Dżem z rokitnika z agarem agarowym
AnnyStudio, stock.adobe.com
0

Rokitnik nie chce się długo gotować. Mimo to jest cenny ze względu na swoje zalety i wysoką zawartość witamin. Jednocześnie czasami chcesz zrobić naprawdę gęsty dżem. Co robić w takiej sytuacji? Proponuję świetne rozwiązanie-dodaj trochę agaru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj rokitnik cukrem i pozostaw na noc.

Napełnij agar-agar wodą i pozostaw na pół godziny.

Doprowadź rokitnik do wrzenia i gotuj przez 7 minut.

W razie potrzeby-przetrzyj przez sito i ponownie zagotuj.

Wlej agar-agar, wymieszaj i gotuj dżem przez kolejne 3 minuty.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy