tkemali ze śliwki wiśniowej na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tkemali ze śliwki wiśniowej na zimę
FuzullHanum, stock.adobe.com
0

Dla mnie gotowanie jest jedną z najbardziej ekscytujących rzeczy do zrobienia, zwłaszcza jeśli chodzi o konserwowanie na zimę. Tkemali ze śliwki wiśniowej to jeden z moich ulubionych przepisów, który często robię na zimę. Ten sos doskonale nadaje się do marynowania mięsa i nadawania mu oryginalnego smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlać śliwkę wiśniową wodą, gotować przez 10 minut i zmielić przez sito z nasion i skóry.

Zmiel czosnek, pietruszkę i pieprz w blenderze. Dodaj śliwkę wiśniową.

Gotuj sos przez 20 minut i dodaj wszystkie przyprawy.

Gotuj tkemali przez kolejne 15-20 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy