Teoretycznie Olivier można ugotować z dowolną kiełbasą lub kiełbasą. Praktycznie najlepiej nadaje się gotowana kiełbasa lekarska. Wiele marek produkuje nawet specjalne serie sałatek. Jak tu przejść?
Składniki
- kiełbasa (Doktorat) – 400 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- zielony groszek - 1 Bank
- marchew - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- jabłka - 1 rzecz
- majonez - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki, marchewki i jajka do miękkości i pozwól im całkowicie ostygnąć.
Drobno posiekaj cebulę, a pozostałe składniki Oliviera pokrój w kostkę.
Na koniec dodaj groszek.
Dopraw Oliviera majonezem i dodaj przyprawy lub zioła według uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy