Aby pomidory w puszkach były jeszcze smaczniejsze, zawsze dodaję dużo różnorodnych warzyw. A dziś chcę się z wami podzielić tym, jak to zrobić. Jednym z sekretów jest równomierne rozłożenie liści na puszce, a nie tylko złożenie.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- woda - 1.5 L
- cukier - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
- ocet - 1.5 art.
- kolendra - 1 pęczek
- bazylia - 1 pęczek
- czosnek - 1 Głowa
- nasiona gorczycy - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- liście porzeczki - 1 garść
- liście winogron - 1 garść
- liście wiśni - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pięknie ułóż umyte pomidory, czosnek, wszystkie liście w sterylnych słoikach. zioła i przyprawy.
Zagotuj wodę z cukrem i solą, zalej pomidory i pozostaw pod pokrywkami na 10 minut.
Odcedź solankę, ponownie zagotuj, ponownie zalej i pozostaw na kolejne 10 minut.
Odcedź i zagotuj solankę po raz ostatni, dodaj ocet, zalej pomidory i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy