Miłośnicy pikantnych z pewnością pokochają tak niezwykły Barszcz chili. Dzięki przyprawom zyskuje nawet lekkie orientalne nuty. Aby wzmocnić ten efekt, dodaj garść cienko pokrojonego marynowanego imbiru przed podaniem.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 200 g
- ziemniaki - 300 g
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- imbir (tarty) – 2 CZ. l.
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- kolendra - 5 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości i dodaj pokrojone ziemniaki.
Opłucz i wyciśnij kiszoną kapustę. Zetrzyj marchewki i buraki z imbirem, posiekaj cebulę, czosnek, chili i kolendrę.
Podsmaż cebulę, marchewkę i buraki do miękkości. Dodaj kapustę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Dodaj chili, czosnek i imbir, wymieszaj i wyślij do ziemniaków.
Gotuj Barszcz, aż ziemniaki będą gotowe, dopraw i dodaj posiekaną kolendrę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy