Buraki nadają Barszczowi piękny fioletowy odcień. Ale co, jeśli nie będzie pod ręką? A może po prostu chcesz czegoś nowego? W takim przypadku proponuję ugotować ukraiński barszcz z pomidorami. Nadal okaże się piękny i jasny.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- pomidory - 3 kawałki
- sok pomidorowy - 200 ml
- ziemniaki - 300 g
- kapusta kiszona - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj.
Posiekaj marchewkę, cebulę i paprykę. Smaż przez 5 minut, mieszając.
Dodaj obrane i drobno posiekane pomidory. Smaż przez kolejne 2-3 minuty.
Dodaj umytą i wyciśniętą kapustę. Kontynuuj smażenie.
Wlej sok pomidorowy do warzyw i zagotuj. Wyślij smażenie do bulionu.
Dopraw barszcz i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy