pierwsze dania 15.03.2022

zupa mleczna ze szparagami

30 min
3 porcje
Zupa mleczna ze szparagami
sugar0607, stock.adobe.com
0

Szparagi nie są jeszcze najpopularniejszym składnikiem na naszych stołach, ale coraz więcej gospodyń domowych zaczyna używać ich w swoich eksperymentach kulinarnych. Dziś proponuję przygotować na jej bazie taką lekką i zdrową zupę mleczną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój szparagi i pory i smaż na oleju do miękkości.

Wlej mleko, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Zmiel wszystko blenderem i ponownie zagotuj.

Dodaj przyprawy i starty ser, gotuj, aż się rozpuści.

Podczas serwowania posyp zupę nasionami lub sezamem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy