Główną cechą tej zupy jest to, że do jej przygotowania używam suszonego i mrożonego groszku. Weź tylko suszony kruszony, aby szybciej się ugotował. Wtedy możesz nawet nie moczyć go przez całą noc.
Składniki
- groszek (zmiażdżony) – 100 g
- zielony groszek - 200 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- seler - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą, gotuj do miękkości, wyjmij i drobno posiekaj.
Wrzuć suszony groszek do gotującego się bulionu i gotuj do miękkości przez około godzinę.
Posiekaj cebulę, marchewkę i seler. Smażyć i wysłać do gotowego groszku.
Wyślij tam zielony groszek i przyprawy, gotuj przez 10 minut.
Zmielić część fusów blenderem i włożyć z powrotem do zupy. Zwróć tam kurczaka.
Doprowadź wszystko do wrzenia i w razie potrzeby dostosuj konsystencję wodą lub śmietaną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy