pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z dwóch rodzajów grochu

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z dwóch rodzajów grochu
Uniqueton, stock.adobe.com
0

Główną cechą tej zupy jest to, że do jej przygotowania używam suszonego i mrożonego groszku. Weź tylko suszony kruszony, aby szybciej się ugotował. Wtedy możesz nawet nie moczyć go przez całą noc.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij kurczaka wodą, gotuj do miękkości, wyjmij i drobno posiekaj.

Wrzuć suszony groszek do gotującego się bulionu i gotuj do miękkości przez około godzinę.

Posiekaj cebulę, marchewkę i seler. Smażyć i wysłać do gotowego groszku.

Wyślij tam zielony groszek i przyprawy, gotuj przez 10 minut.

Zmielić część fusów blenderem i włożyć z powrotem do zupy. Zwróć tam kurczaka.

Doprowadź wszystko do wrzenia i w razie potrzeby dostosuj konsystencję wodą lub śmietaną.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy