pierwsze dania 22.01.2022

lagman z wołowiną i anyżem

1 godz. 20 min.
8 porcji
Lagman z wołowiną i badyanem
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Przyprawy w lagman odgrywają bardzo ważną rolę. Podkreślają smak potrawy i nadają jej pyszny aromat, umieszczając w ten sposób niezbędne akcenty. Spróbuj zrobić lagman z wołowiną i anyżem. Jest niesamowicie pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, pomidory, obrane ziemniaki, marchewkę i cebulę.

Obierz czosnek i lekko zmiażdż rękojeścią noża.

W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj wołowinę i smaż na złoty kolor.

Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj gotowanie przez 3-5 minut.

Dodaj pomidory, ziemniaki i smaż przez kolejne 10 minut.

Dodaj anyż, czarny pieprz, czosnek i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym. Przykryj i duś wszystko razem przez 40 minut.

Sól, wyłącz i pozostaw do zaparzenia pod pokrywką.

W osobnym garnku ugotuj makaron do miękkości.

Ułóż makaron na talerzach, dodaj zupę i udekoruj ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy