Istnieje wiele różnych przepisów na barszcz. Każdy wybiera opcję do smaku, ale miłośnicy pikantnej kuchni pokochają barszcz z wołowiną i chili. Aby zmniejszyć ostrość potrawy, paprykę należy pokroić i obrać z nasion.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę, dokładnie opłucz, zalej wodą i gotuj przez 1,5 godziny. Usuń piankę, która pojawi się podczas gotowania.
Obierz ziemniaki, buraki i cebulę. Pokrój papryczki chili na pół i usuń nasiona.
Pokrój buraki, ziemniaki, kapustę, chili i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i gotuj na złoty kolor.
Dodaj buraki, chili, wyciśnij czosnek przez prasę. Gotuj na małym ogniu przez 7 minut.
Wlej 250 ml gorącego bulionu, sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
W rondelku z mięsem dodaj ziemniaki, kapustę i smażenie. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Dodaj sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 15 minut. Podczas serwowania dodaj trochę kwaśnej śmietany do talerza.