Ta sama zupa z czerwonych buraków jest nie tylko w kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Na przykład dzisiaj chcę ci powiedzieć, jak gotować Polski Barszcz. Jednocześnie w tym procesie dowiemy się, jak wyraźnie różni się od bardziej znanych przepisów.
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- Burak - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 70 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wieprzowinę do miękkości na małym ogniu.
Gotuj buraki oddzielnie, aż będą miękkie i pokrój w cienkie paski.
Posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę i smaż wszystko razem, aż będzie miękkie. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Wyślij owozi i buraki do bulionu, dopraw barszcz i gotuj przez kolejne 5-7 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy