Cukinia ma niewielki wpływ na smak gotowej puree z zupy grochowej, ponieważ sama w sobie jest bardzo jasna i wyrazista. Ale to świetny sposób na uzyskanie delikatniejszej i lżejszej konsystencji bez dodawania śmietany lub mleka.
Składniki
- groszek (zielony) – 500 g
- cukinia - 2 kawałki
- bulion warzywny - 1-1.5 l
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- bazylia - 1 garść
- oliwa z oliwek - 1 art.
- por - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cukinię, pokrój w kostkę i lekko podsmaż na oliwie z oliwek z porami.
Dodaj zielony groszek, wymieszaj i napełnij wszystko bulionem warzywnym.
Gotuj przez 5 minut i zmiel zupę blenderem.
Dodaj przyprawy, czosnek i bazylię i ponownie zmiel.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy