Ukraiński barszcz ze smalcem to ten sam klasyk, który jest na ustach wszystkich. Dlatego dzisiaj powiem Ci, jak przygotować dokładnie taką tradycyjną wersję. Podawaj z brązowym chlebem, czosnkiem i posiekanymi ziołami.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- smalec - 100 g
- ziemniaki - 300 g
- kapusta - 150 g
- kapusta kiszona - 150 g
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- szczypiorek - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Do gotującego się bulionu dodaj ziemniaki i posiekaną świeżą kapustę. Gotuj.
Smaż startą marchewkę z burakami i posiekaną cebulą przez 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut.
Wlej trochę bulionu do smażenia i gotuj przez 10 minut pod pokrywką.
Posiekaj osobno i smaż smalec na złoty kolor.
Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij.
Wyślij wszystkie składniki do ziemniaków i gotuj Barszcz przez 15 minut.
Na kilka minut przed końcem dodaj przyprawy, czosnek i zieloną cebulę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy