Puree ziemniaczane okazuje się znacznie smaczniejsze i ciekawsze niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Zwłaszcza jeśli uzupełnisz go przyprawami i porami. Kiedy chcesz czegoś bardziej pikantnego i pikantnego, dodaję też chili.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- marchew - 1 rzecz
- por - 2 stem
- masło - 30 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana (20%) – 200 ml
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości, spuść płyn, ale jeszcze nie wylewaj.
Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj pory i usmaż na maśle.
Napełnij śmietaną, zagotuj i wyślij smażenie do ziemniaków.
Zmiksuj wszystko blenderem, doprowadź wywar ziemniaczany do pożądanej konsystencji i dopraw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy