Jeśli każde mięso i smalec tak dobrze pasuje do barszczu, dlaczego nie pójść dalej. Proponuję tym razem poeksperymentować z bekonem. Nada pierwszemu daniu nie tylko ciekawy smak, ale także jasny charakterystyczny aromat.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- kapusta - 250 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- Burak - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- boczek - 200 G
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, pokrój ziemniaki i paprykę w kostkę, posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i buraki.
Wyślij kapustę do gotującego się bulionu, a po 15 minutach ziemniaki i paprykę.
Podsmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj marchewki i buraki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i octem.
Dodaj zmiażdżony czosnek do smażenia i wyślij go do bulionu.
Drobno posiekaj boczek lub zmiel go w blenderze. Smażyć na złoty kolor, włożyć do barszczu i wymieszać.
Zdejmij barszcz z ognia i dopraw.