pierwsze dania 23.02.2022

barszcz z boczkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z boczkiem
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Jeśli każde mięso i smalec tak dobrze pasuje do barszczu, dlaczego nie pójść dalej. Proponuję tym razem poeksperymentować z bekonem. Nada pierwszemu daniu nie tylko ciekawy smak, ale także jasny charakterystyczny aromat.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, pokrój ziemniaki i paprykę w kostkę, posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i buraki.

Wyślij kapustę do gotującego się bulionu, a po 15 minutach ziemniaki i paprykę.

Podsmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj marchewki i buraki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i octem.

Dodaj zmiażdżony czosnek do smażenia i wyślij go do bulionu.

Drobno posiekaj boczek lub zmiel go w blenderze. Smażyć na złoty kolor, włożyć do barszczu i wymieszać.

Zdejmij barszcz z ognia i dopraw.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy