Taka zupa puree jest przygotowywana tak szybko i łatwo, że każdy początkujący może to zrobić. Ściśle przeplatają się w nim nuty kuchni hiszpańskiej i włoskiej. W razie potrzeby udekoruj śmietaną i ziołami lub posyp startą mozzarellą.
Składniki
- pomidory (we własnym soku) – 800 g
- woda - 500 ml
- śmietana - 200 ml
- włoskie zioła - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 6 ząbki
- bazylia - 1 pęczek
- cukier - 1 CZ. l.
- cebula - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.
Zmiel pomidory w blenderze i dodaj do cebuli.
Dodaj wodę, zagotuj zupę i dodaj wszystkie przyprawy.
Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
Dodaj śmietanę i posiekaną w blenderze lub suchą bazylię.
Gotuj przez kolejne 3 minuty i zdejmij zupę z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy